* * Kristallers betydelser / energier * *

Text ingår alltid vid köp av produkter i sten

OBS ! sidan är under uppbyggnad och väntas vara klar fre 15 okt


Agat :   

Agat  är en ädelsten som är ett kompakt aggregat av kalcedon, det vill säga  kristallin kvarts. Agat finns i många varianter men gemensamt för alla agater är att de stärker självförtroendet och självrespekten. Ger  trygghet i vardagen. Agat är inte en sten för lyx och glamour. Den  värnar om det enkla, nära och självklara. Den stöder lugn och ro,  hjälper oss att släppa rädsla kring vår överlevnad för att våga ge mer  av oss själva.

Ametist

Ametisten är  djupt lugnande för tankar och känslor. Den  sägs fungera mot huvudvärk  och vid sömnproblem och bärs som skyddande  amulett mot negativitet och  stress. Ametisten är en sten med starka och  renande vibrationer och kan  användas vid meditation och healing. Den  stärker vår intuition och  andliga närvaro.
Ametisten  är en mäktig  sten som skyddar mot tjuvar, sjukdom o annan fara. Håll en  Ametist i  din vänstra hand för att uppnå lugn och ro. Den tar bort  fruktan och  ökar hoppfullheten. Skärper ditt sjätte sinne och ökar den  mentala  förmågan.
En Ametist under kudden eller som smycke hjälper mot sömnproblem och mardrömmar.

 
 
 

Aventurin

Aventurin  är  lugnande och balanserande vid emotionell upprördhet. Den kan  hjälpa  oss att slappna av och uppleva vårt liv genom ett öppnare och   fridfullare sinne. Den är en typisk healingsten och kan ta fram minnen   och gammal smärta. Positiv sten som ger framgång. Omvandlar negativt   till positivt. Stärker ledaregenskaper och minskar ilska och  irritation.  Skyddar, tröstar och läker hjärtat. Äventyrssten,  lyckosten. Öppnar  energier som visar att allt är möjligt. Motiverar oss  att prova nya  vägar. Lugnar och balanserar.

Amazonit

Amazonit är en sten som sägs vara en allmän hälsobringare. Kan hjälpa oss genom ökad medvetenhet om våra känslor och tankar. Ökar medvetenheten om våra känslor och handlingar gentemot andra människor.Detär en sten för dem som vill gå sin egen väg och ta ansvar för sitt liv.

Aquamarin:

Aquamarin ger renhet,  klarhet och mod i vår kommunikation  – med omvärlden såväl som med oss  själva. Uttryck det inre hav som  böljar inom dig av lekfullhet, poesi  och kreativitet. Den har fått sitt  namn tack vare den havsblå färgen.  Akvamarin är betyder "havsvatten" på  latin.