Litet " Lucky tree , Citrin

  • 139 kr
I lager
Article Number: 1121
Share

 Litet " Lucky tree", Citrin

Underbar present att ge bort..

  • Blad : Naturlig Citrin
  • Fot : Mässing
  • Mått : 3 -4  cm hög 3 - 4 cm bred 
  • Vikt ca 350 - 420 gram

------------------------

OBS : Vikt och utseende varierar. Detta är naturlig sten och ingen är den andra lik. Viktigt  att tänka på när du köper naturlig sten : Alla stenar är unika och   därav olika formade. Det kan även finnas märken på stenen, som vissa  kan  uppleva som tex sprickor eller " skräp " inuti stenen. Detta är  stenens  originalform och den är därför inte " trasig "

" Tree of life "

Livets träd har använts som symbol sedan urminnes tider. Ett träd som med sina rötter och grenar förenar jorden med himlen har blivit en symbol för vishet, styrka, skönhet, skydd och rikedom. Trädet blivit en symbol för odödlighet.

I Kristendomen symboliserar den Skaparen som upprätthåller skapelsen med rikligt med frukt, skydd och förnyelse. Det sägs att träden är jordens försök att tala med himmelen.

Träd har också använts inom läkekonsten. Framförallt användes den söta björksaven. Den tappade man från barken på våren. Den användes mot njurstensbildning och problem med levern. Björkblad är idag vetenskapligt erkänd som njurstimulerande medel. Så den gamla läkevetenskapen var inte fel ute.

Inom gammal folktro sades björkved ha starka magiska krafter. Häxorna sades också ha björkris i sina kvastar.